Látlelet

"Az igazat mondd, ne csak a valódit"

Látlelet

Egy budapesti fiatal improvizatív mélyfúrásai a hamis realisták és túlfeszült lényeglátók világában. Avagy értelmiségi (ön)marcangolás és világmegváltás nemcsak műkedvelőknek. A gyógyulás reményében látleletet veszünk a mai magyar valóságról és aztán jöhet terápiás javallat. Nem vállalok felelősséget, és a műhibák sem kizártak.

Értéktár

Merengő

Heti alter net sláger

2013.02.25. - Roux Szólj hozzá!

A világ legszegényebb elnöke, az urugay José Mujica beszéde a riói fenntartható fejlődés konfrencián az emberi boldogságról.

Érdekes, hogy bár Mujica hithű ateista és szocialista, ex-kommunista gerilla, a fogyasztói társadalom kritikája mennyire egybecseng nála a katolikus egyház szociális tanításával.

A XXI. század egyik nagy kérdése, hogy a digitál
is korban a posztindusztriális társadalom eljut-e a posztmateriális értékek (újbóli) tiszteletéig.

A XX. század első feléig a pénz még eszköz volt, nem életcél, és a tőke az emberi és tudományos fejlődést szolgálta (Ganz Ábrahámtól Henry Fordig). A válság megmutatta, hogy a fogyasztói társadalom eddigi logikája nem tartható a továbbiakban.

Címkék: video társadalomkritika külpol

A bejegyzés trackback címe:

https://latlelet.blog.hu/api/trackback/id/tr635102644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása